TIPS

.Een mossel word bewaard in zeewater op 0°. Bij het transporteren in bv uw auto krijgen ze een temperatuur schok waardoor de mossel sneller hun vocht gaat verliezen, daarom laat je de mossel nooit langer dan 15 min(niet langer dan nodig) in de warmte staan. Breng uw frigobox mee!

.De open mossel. Bij een verse mossel is het niet abnormaal dat ze open is. Duw enkele keren op de mossel en ze moet zich min of meer gesloten houden. Een dode mossel zal open blijven.

.Zet nooit de mosselen te lang in het water. De mosselen gaan open en ze verliezen hun zeewater. (Een mossel gebruikt enkel echt zeewater, ze gebruikt 5 tot 60 liter per uur om zich te voeden.)

. Om een echte mossel haar zilte smaak te proeven, neem een pan met deksel op een heet vuur, doe er 10 mosselen in zonder water of toevoegingen en laat ze open gaan. Verwijder ze uit de pan en geniet ervan.

RECEPTEN

FAQ

. Hoe bewaar je mosselen? De mosselen zo spoedig mogelijk uit hun verpakking bevrijden in een recipiënt doen met zout bestrooien en afdekken met een vochtige doek. Het recipiënt bewaren tussen 2 en 7 graden. Maximaal 1 dag.

. Hoe bereid je de mosselen voor? De mosselen een paar keer goed afspoelen eventueel met zout water en nakijken.

. Hoe kook je mosselen? Vanaf er stoom uit de mosselpot komt en de mosselen zijn open moet je de mosselpot opschudden en serveren. Mosselen die verder koken zullen verkleinen en verschrompelen.