Ingredienten

  • 1 bosje basilicum (15 gram)
  • 5 tenen knoflook
  • 4-5 el olijfolie extra vierge
  • 5 el olijfolie, om te bakken
  • 4 kilo mosselen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 courgette, in dikke halve maantjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 3-4 takjes tijm of rozemarijn
  • 6 petits pains (afbakbroodjes)

Bereiding

1 Verwarm de oven voor tot 200ºC. 2 Pureer met de staafmixer of keukenmachine de basilicum met 1 knoflookteen en de olijfolie. Breng de pesto op smaak met zout en peper. 3 Hak de resterende 4 knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met 3 el olijfolie. 4 Snijd de broodjes open en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besmeer ze met de knoflookolie. Bak de broodjes in de oven in ± 10 minuten krokant en gaar. 5 Controleer de mosselen. 6 Verhit in een ruime hoge pan de olijfolie. Fruit de ui met de rest van de knoflook aan. Bak de paprika 1 minuut mee. Schep de courgette en tomaat erdoor. Schenk de wijn in de pan. 7 Leg de mosselen op de groenten en bestrooi met zout en peper. Leg de kruiden tussen de mosselen. Dek de pan af en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. 8 Serveer met de knoflookbroodjes.