Ingredienten

  • 2 kg mosselen
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 venkel, in reepjes
  • 200 gkerstomaatjes
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • ovenschaal (inhoud 2-2,5 l), aluminiumfolie

Bereiding

1 Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij. 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 min. knapperig gaar. Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 min. Schep de groenten op de mosselen. 3 Dek de schaal losjes - de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen - af met aluminiumfolie. 4 Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar, tot alle schelpen open staan. Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij.   Oven: 15-20 minuten